© Araklı Arı Haber 2023

Abi inşallah sende kavga edecek birini bulursun

Abi inşallah sende kavga edecek birini bulursun

Hasan Aydın'dan dikkat çeken bir yazı geldi işte o yazı

Dün gece geç saatte eve gidiyorum.. Eve yakın bir parkın önünden geçerken yaşları tahminen 16-17 olan iki genç sevgili kavga ediyorlardı.. Öyle iki üç dakika onları izledim. Kız erkek arkadaşına hiç söz hakkı vermeden bağırıp çağıyordu. Erkek arkadaşı bi sakin ol bak insanları rahatsız ediyoruz dese de Kız öyle kaptırmıştı kendini ki etrafından bir haberdi.. ben biraz yüksek sesle gülünce.. :

— Hayırdır abi neden gülüyorsun komik olan ne?..

kızda bir anlık duraksadı.

— Hiç, bu yaşta kavga etmenize güldüm sebebini hiç bilmeden.. Biraz da hoşuma gitmedi değil?.

Kız çocuğa hiç konuşma hakkı vermeden, biraz kızgınlıkla,

— Sebebini bilmediğiniz ve de üstüne bir kavgaya gülüyorsunuz sarhoş musunuz siz?…

Oysa ki, gayette iyiyim, yani bu ” Cumartesi “ akşamını boş geçmiştim..

— Hayır değilim.. Bak delikanlı bu yaşta kavga edecek kız arkadaşın var.. senin de erkek arkadaşın. Benim kavga edecek bir sevgilim yok. Hem de ömrümün yarısını yaşamama rağmen. Bundan sonra da olacağına dair de pek ümidim de yok. Kendi kendime helal olsun çocuğa bu yaşta kavga edeceği sevgilisi var dedim içimden öyle güldüm işte.. yoksa belli bir sebebi yok.

“ İyi arkadaşlıklar kavgayla başlar “ sözüne hiç inanmadım ben. Çünkü arkadaşlıklarım öyle başlamadı.. Yani tanıdıkça tartıştım kavga ettim ve çok sevdim.. Yarı yolda hiç bir arkadaşımı bırakmadım hep ben bırakıldım.. Sizin ilişkiniz arkadaşlığınız ne derece bilmiyorum ama tanımak için tartışın kavga edin yalnız saygınızdan ve sevginizden zerre ödün vermeyin.. zira en ufak bir tereddütünüz varsa kalbinizi dinleyin kendinizi bir hesaba çekin ve öylece devam edin.. Eğer olmuyorsa uzatmanın gereği yok daha fazla kırıp dökmeden bağınıza taş basıp ayrılın..

Ayrılıklar acıdır ama acı da insanı olgunlaştıran en güzel meyvelerden biridir kanımca.. bunları anlamak için önünüzde uzun ve güzel bir hayat var. Yani daha çok tartışacak belki kavga edecek birbirinizi tanıyıp çok sevecek zamanınız olacak. ve yahut olmadı deyip ayrılacak hayatınıza devam edeceksiniz.. Argosunu söylemek istemiyorum kız arkadaşının yanında ama sen anla delikanlı, Hayat yaşata yaşata öğretecek bunları size tabii bana da.. umut ve Sevgi içinizden hiç eksik olmasın. Belki güzel bir Aşkın hikayesi olabilirsiniz kim bilir?.

İkisi de şaşırmıştı, ben de şaşırmıştım dinlemelerine ve delikanlı :

— Abi şair misin sen?.. veya yazar mısın?.. belli ki çok şeyler yaşamışsın.

— Yok! ne şair olmak ne de yazar olmak haddim değil.. Sıradan bir insanım işte. Ne öyle büyük bir tahsilim ne de dediklerin gibi bir yeteneğim var.. çok şeyler yaşamasam da görüyor anlayabiliyorum. Hayat öğretiyor anlamak istesekte istemesekte. Sadece biraz daha tecrübeliyim sizden o kadar. Neyse kusura bakmayın, siz kavganıza devam edin gençler.. İyi geceler…

Delikanlı da gülerek,

— Teşekkürler abi, sana da iyi geceler inşallah sende bulursun kavga edecek birini..

Öyle kulaklığımı taktım arkama bakmadan yoluma devam ettim. O çocuklar kavga mı etti barıştı mı ne oldu bilmiyorum. Ama sonuç itibariyle delikanlı çocuğa imrendim..

Mutlu Pazarlarınız Olsun..

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER