© Araklı Arı Haber 2023

Araklı için Mecliste birkez daha konuştu, Sözünü tuttu

Araklı için Mecliste bir kez daha konuştu, Sözünü tuttu

İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Araklı Taşönü mahallesinin kanayan yarası haline gelen Çöp tesisinin durumunu TBMM gündemine taşıdı

 

Araklı İyi Parti İlçe Başkanı Halit Baycan'ın çağrısı üzerine Araklı'nın sorunlarını dinlemek üzere ilçeye gelen Trabzon Millet vekili Hüseyin ÖRS, Araklı ziyaretleri esnasında Taşönü çöp Tesisinin çalışmalarını yerinde inceleyen ve mahalle halkının sorunlarını dinleyen Örs, karşılaştığı manzarayla adeta şaşırmıştı.

"Araklı'ya sözüm olsun sizin bu magduriyetinizi Türkiye'nin gündemine taşıyacağım" diyen Trabzon milletvekili Örs, mecliste Araklı için söz alarak konuştu.

ARAKLI-TAŞÖNÜ İÇİN YALAN KONUŞTUNUZ, TESİS BAŞTAN AŞAGİ HUKUKA AYKIRI

Konusmasında  Taşönü çöp tesisi için en başından beri yalanlar ve kanunsuz işlerle dolu dedi. ÇED raporunda mahalledeki evlerin uydu görüntüsünde haritadan silinerek rapor hazırladıgını ve Vahsi depolama olmayacağinin sözü verildigini hatırlatan Örs, gercekleei görmek Meclisi Taşönü'ne davet etti. 
Ağır koku ve kimyasal maddelerin cevreye zarar verdiği tesiste vahşi depolama havuzu evlerin hemen yanında verilen sözlerle hiçbir alakası yok.
"ORAYI MODERİN TESİS VE FABRİKA OLARAK TANITTILAR,
MİLLETİ VE DEVLETE KANDIRDILAR" dedi

ARAKLI'NIN HAKKI SAVUNULURKEN AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ SUSTU, İZLEDİ

Ayrıca mecliste Araklı'nın hakkının savunulduğu bu konuşma esnasında Trabzonlu AK Parti milletvekillerinin sustuğu ve toplantıya katılmadığıda dikkat çekti.
Türkiye'nin  en yüksek makamında Araklı için gündem olan böyle bir konuda Trabzonlu milletvekillerinin destek olmaması Araklı'da tepkiyle karşılandı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER