© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da Avcı timleri operasyona çıkmak için yetki istiyor

Araklı'da Avcı Timleri Yolgören mahallesine kan kusturan canlı için harekete geçmeye hazırlanıyor

 

Son bir ay içerisinde, Yolgören mahallesinde 5 defa ayrı ayrı gecelerde yabani bir hayvan tarafından 40 dan fazla koyun ahırında telef edildi.

 

Tahtaları söken, kapıları kırıp parçayalan ne olduğu belirsiz bu yabani hayvan girdigi ahırlardaki tüm koyunları telef ederken bazılarını alıp götürdü. Vatandaşların çaresizce yetkililerden yardım beklediği olayda Araklı Avci timleri gönüllü olarak sürek avı yapma hazırlığına girdi.

 

Bölgemizde yaptıkları köpekli sürek avlarıyla bircok köyü yabani hayvan istilasından koruyan Araklılı avcı timleri gönüllü olarak bu görevi yapacak olmalarının yanında yinede yetkili makamlara seslenerek birkaç günlük yetki istediklerini ifade ettiler. Kanuni olarak avlan yetki belgeleri bulunan ve dernek olarak faaliyet gösteren Araklılı avcılar bu alanda islerini profosyonel yapiyorlar.

 

Köpekli timleriyle yerleşim yerlerinden kırsal araziye doğru çevirme yaparak yerleşim yerine inen ve aynı zamanda insanlar içinde tehdit oluşturan bu yabani hayvan tehtidini bölgeden uzaklaştırmak istiyorlar

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER