© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da bu mahalle tehlike altında

Araklı'da bu mahalle tehlike altında

Araklı ilçesinin Çamlıca Mahallesi Kanlar Mevkii (eski Kanlar Mahallesi), alınan bazı tedbirlere rağmen uzun yıllardan beri kuzeyindeki Karadere nehri istikametine doğru kayıyor. Mevkideki yollarda, Kanlar Camii avlusunda, mezarlık alanında, çay ve fındık tarımının yapıldığı arazilerde meydana gelen kırılmalar, çatlamalar, kaymalar yanında yan yatmış veya yatma riski taşıyan elektrik direkleri, kaymış ve yan yatmış istinat duvarları, kaybolmuş patikalar çok tehlikeli bir görünüm arz etmektedir. Toprak hareketlilikleri nedeniyle Kanlar mevkiindeki bazı tali beton yolların altı olduğu gibi oyulmuş ve yolların beton kısımları askıda kalmış durumdadır. Araçlar ve yayalar, yolları bu vaziyette yolu kullanmaktadırlar.

Mevkideki bozulan yollarda sürekli dolgu yapılmasına, sürekli yeniden betonlamalara rağmen, yollar yine de sürekli olarak çökmekte, kırılmakta, şekil değiştirmekte ve trafiğe engel oluşturacak tehlikeli durumlara yol açmaktadır. Yapısal bozulmalara uğrayan araziler, tarıma engel olmaktadır. 


Kanlar mevkii ahalisi; arazilerdeki topografik özelliğin de başkalaşması nedeniyle kadınlar ve çocuklar için tehlike arz etmekte ve Kanlar mevki ahalisi daha fazla maddi ve manevi zararlara uğrama endişesi altında yaşamlarını sürdürmektedir. Bozulan yollar ve araziler nedeniyle meydana gelmesi muhtemel yaralanmalara sebebiyet verecek durumlardan endişe etmektedirler.


Kanlar mevkiinde yaşayan vatandaşlar, yıllar evvel DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmalarının devam ettirilmesini ve Çamlıca Kanlar-Yassıkaya arasındaki ırmakta vaktiyle yapımına söz verilen beton bentlerin yapılmasını DSİ Bölge Müdürlüğünden istemektedirler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER