© Araklı Arı Haber 2023

Araklı'da Şok Gece Çok Sayıda Koyun Telef Oldu

Araklı'da Şok Gece Çok Sayıda Koyun Telef Oldu

Arakli ilcesi sehir merkezinde yabani hayvan dehşeti yaşaniyor

Son bir ay icerisinde altinci kez ayni olay yasaniyor. Ayri aksamlarda yaşanan saldiri olaylarinda 52 adet hayvan telef edilirken 8 hayvan yaralı halde bulundu

En son olay bu gece yolgören mahallesi küçükdere mevkiinde Ekmek firini yakininda yasandi. Sabri Bal isimli hayvan yetiştiricisi ahirina giren yabani hayvan ahirdan gelen seslerden dolayi fark edip hayvanlarinin yanina kostu.

Ahirda koyunlarin telef edildigini ve kurda benzer bir yabani hayvanin gecenin karanliginda yildirim gibi hizla kacarak yok oldugunu fark etti. 11 ölü 8de yaralinin telef oldugu olayda bir yarali hayvanda çevredeki Doğu Pen fabrikasina kaçarak sigindiği öğrenildi.

Arakli carsi merkezine cok yakin bir yer olan Yolgoren mahallesi 10 binden fazla nufusun yasadigi yer olarak biliniyor. Olayin yasandigi yerde üç tane okul bulunurken çocuklar surekli kapida ve finfik bahçelerinde olmasi olayin boyutunu dahads korkunclastiriyor. 

Vatandan bicak sittinda ve uyuyamiyor. Surekli yetkililerden yardim isteyen hayvan yetistiricileri siranin artik hayvanlardan cikip cocuk ve yaşlilara gelmesinden endişe ediyor. Yetkililerin derhal bu acil duruma mudahale etmesi isteniyor

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER