© Araklı Arı Haber 2023

Araklılı İstanbul'dan Milletvekili Aday Adayı

Araklılı İstanbul'dan Milletvekli Aday Adayı

Trabzon Araklı Erenler Mahallesinden Aydın Dakes İstanbul'dan Milletvekili Aday Adayı oldu. Dakes İstanbul 3 bölgeden Milletvekili aday Adayı olduğunu açıkladı.

Aydın Dakes Kimdir

1980 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde dünyaya geldi. Ortaöğrenimini Araklı İmam Hatip Lisesinde (1989-1996), Lisans Eğitimini Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümünde (1996-2000) tamamladı. Yüksek Lisans Eğitimini ise İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesinde (2017) “Eğitim Yönetimi Alanında” yaptı.

Öğretmenlik görevine 2000 yılında İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde başladı. Daha sonra Başakşehir, Esenyurt, ve Silivri ilçelerinde farklı okullarda idarecilik görevinde bulundu. Halen Silivri TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesinde Okul Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında, aday öğretmenlere “Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci”, “Gelişmiş Ülkelerin Eğitim Sistemleri”, “Uluslararası Kuruluşların Eğitim Çalışmaları” seminerlerini verdi.
2005/2008 yılları arasında Türk Eğitim-Sen İstanbul 2 No.lu Şubede Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Halihazırda Büyükçekmece Araklı Karadere Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanlığı ile Beylikdüzü Genç İHH Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir.



 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER