© Araklı Arı Haber 2023

Araklılı Kardeşlerin Sinema Filmine Büyük İlgi

Araklı Erenler Mahallesinden Yusuf kardeşlerin Film Yapım Şirketi İKS (İstanbul Kültür Sanat)'nin ilk sinema filmi olan “Zor Yıllar” dün akşam ATV ekranlarında büyük ilgi ile izlendi.

 

Mahmut Yusuf yaptığı açıklamada;

"Dün akşam ATV ekranlarında oynayan “Zor Yıllar” adlı sinema filmimizde gerçekten bir gurur gecesi yaşadık. Açıkçası bunu hiç beklemiyorduk.

Bunu bize yaşatan, arayan, mesaj atan, sosyal medya üzerinden iyi dileklerini ileten tüm dostlara teşekkürü bir borç biliriz.

Gerçekten 1913 yılları milletimiz için zor yıllarmış. Ordumuz ve eli silah tutan herkes cephede savaşırken, içeriden de yandaş hainlerle işbirliği yapılıp ikinci cephe de müslüman tüccarlara açılmıştı.

Galata tefecileri bir yandan, yabancı banka ve faiz lobisi bir yandan. Müslüman tüccarın nasıl kıskıvrak ablukaya alındığını ayan beyan görüyoruz.

Bu faiz lobisine karşı çıkan bir avuç vatan severin başına gelenleri, bu karşı çıkışa ödedikleri bedeli beyaz perdeye taşımaya çalıştık.

Hiç kapağı açılmamış bir konuydu. İnşallah bundan sonra bu konular daha çok işlenir kültür ve sanatla anlatmak istediklerimizi dünyaya duyururuz.

Tekrar herkese çok teşekkür ederiz. "dedi

 

ZOR YILLAR FİLMİ KONUSU NE?

Milli Mücadele yıllarında, cephede omuz omuza savaş tüm hızıyla sürerken, yurtta da İngiliz asıllı bankalar savaştan dolayı maddi olarak iyice zor durumda kalmış, halkı sömürmektedir. Varını yoğunu tefecilere kaptırmış yerli halkın ticaret ehli yoklukla mücadele etmekte ve gün geçtikçe artan borçlardan dolayı bunalıma sürüklenmektedir. Zor durumdaki yerli tüccarlar, bir araya gelerek, İngiliz'in hem fiili hem de faiz düzeni sömürüsünden kurtulmak için ilk yerli bankayı kurmaya girişirler. Bu sırada tefecilere olan borcundan nasıl kurtulacağını bilemeyen İsmail Bey kendisini asarak, küçük kızını, karısını ve güzeller güzeli yeğeni Gülfem'i, gözü yaşlı ve borç içinde bırakır. Gülfem'in gönül verdiği Tahir ise daha yeni cepheye gitmiştir. Tefeciler kapıya dayanmış haldeyken, şehrin ileri gelen genç ve yakışıklı tüccarlarından Vehbi imdatlarına yetişir.

 

ZOR YILLAR FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Zor Yıllar filmi Sakarya'da çekildi. Filmin çekimleri Taraklı'da Kadirler Konağı'nda gerçekleşti.

 

ZOR YILLAR FİLMİ OYUNCULARI KİM?

Yönetmenliğini Ayhan Özen'in yaptığı Zor Yıllar'ın başrolünde Rüveyda Öksüz, İlker Kızmaz, Bora Sivri, Derda Yasir yer alıyor.

 

Araklı Arı Haber/Ramazan Uzun

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER