© Araklı Arı Haber 2023

Araklılı Yönetmen Türkiyeyi Ekran Başına Kitledi

Araklılı yönetmen Kaan Atilla Taşkın'ın muhteşem eseri dün gece TRT 2'de izleyiciyle buluştu. Ülkenin her köşesindeki hemşerilerimiz gece geç saate rağmen beklediğine değdi.

Araklı'da kısıtlı imkanlarla çevrilen sinema filmi, İzleyiciden tam not aldı.

Oyuncuların tamamı Araklı'nın yerli insanlarından oluşan "BULUTLARIN ARKASİNDA" isimli sinema filmi ilçemizin çarşı, köy ve yaylalarında yaşanan olayı konu alıyor. Çekimleri bir seneden fazla süren proje, bölgemizin harika manzaralarına yer verirken ilçemizin tanıtımına büyük bir katkı sağladı.

 

Ayrıca sinemada kültür, sosyal yaşam ve şivemiz gibi konularda bölgemizi gerçek manada anlatan tek sinema Yapım oldu. Bu konuda bu zamana kadar çevrilen yapımlar, saçma şiveleri, olumsuz abartılı ve yanlış davranışları ile tepki çekiyordu.
Gerçek manada yöremizi tanıtarak, Türkiye'deki tüm film ve dizilere ders verdi. Yani bölgemizin gerçek manada tanıtımını yapmayı başaran tek yapım oldu.

 

Araklı'lı yönetmen Kaan Atilla'nın kendisinin yapım ve yönetimini üstlendiği filmler yurt içinde büyük ödüller alırken, yurtdışında da ödüller kazandı. Bu alanda Seoul Guro International Kids Film Festival'inde
'Bulutların Ardında'
"Kültürler Arası Film" Ödülünü,
'Guguk Kuşu' kısa filmiyle de
"En İyi Kısa Film" ödülünü almayı başardı.

 

Araklı Türkeli mahallesinden çalışkan genç yönetmenimiz
Kaan Atilla Taşkın'a başarılar dileriz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER