© Araklı Arı Haber 2023

Başkanlar toplantısında gerginlik, ilçelerin Oda Başkanlarına büyük saygısızlık

Büyükşehir belediye başkanı ve Dolmuşcu esnafının oda başkanları toplantısında olay çıktı.

TRABZON'da toplu taşıma hizmeti veren sürücülere insan ilişkilerinde öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğretip, yolcu ve birbirleriyle doğru iletişim kurmaları için hazırlanan eğitim projesinin imza protokolünde gerginlik yaşandı. Kendilerinin sürece dâhil edilmediğini öne süren bazı ilçe şoförler odası temsilcileri ile belediye yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşanınca protokol imzalanamadan toplantı sona erdi.

 

BAŞKAN ZORLUOĞLU, İLÇE ESNAFINI HİÇE SAYARAK TOPLANTIDAN KOVMAYA KALKTI

 

Toplantıda söz alan Sürmene Şoförler odası başkanı Ekrem YILMAZ, gerek kendi ilçesinin gerekse diğer ilçelerin bazı sarunlarına değindi. Dolmuş esnafının ve dolmuş müşterisi olan vatandaşlarımızın ortak öne çıkan bazı sıkıntılarını anlatmak istedi. bu konuda yetkili olan UKOME'ye ve başkan Zorluoğlu'na ulaşamadıklarını ifade etti. 

 

Bunun üzerine başkan Zorluoğlu'nun eleştirilerden rahatsız olarak konuyu kapatmak istediği görüldü. Ekrem Yılmaz'ı toplantıda provokasyonluk etmekle suçladı. işinize gelmezse toplantıdan çıkabilirsiniz dedi. Başkan Zorluoğlu ve Trabzon merkez Şoförler odası başkanı Usta, Burda bizim dediğimiz olacak iddasında bulundu.

 

Başkan Zorluoğlu'nun ilçeleri hiçe sayan ve kovarcasına sözler sarf ettiği toplantıda ilçe temsilcileri, başkanın bu hareketi rest çektiler. hiçbiri konusşmasını kesmeyip koltuğunu terk etmedi. Sesli tartışmaların devam ettiği görüldü. ilçelerin oda başkanları kimsenin kimseyi bu masadan kovmak haddine değildir seklinde çıkışta bulundular. Bu tartısmalarin ardindan toplantı tamamlanamamadan sonlandirildi.

 

İLÇE ŞOFÖR ESNAFININ TEMSİLCİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

 

Defalarca Başkan Murat Zorluoğluna ulaşmaya çalıştıklartını ama birtürlü kendisiyle görüğşemediklerini dıle getiren Ekrem Yılmaz, Özellikle ilçelere hizmet veren şoför esnafımız birçok konuda çok mağdur. aynı şekilde dolmuş müşterilerimizde bu mağduriyeti dile getiriyor. Çömlekçi dedigimiz yerde duraklarimiz mahvolmus rezalet durumda. Buraya yillardir bir çare bulmadınız. hiçbir kararda ilçeleri dikkate almıyorsunuz. ilçelere söz hakkı vermiyorsunuz dedi.

Toplu taşıma hizmeti veren sürücülere insan ilişkilerinde öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğretip, yolcu ve birbirleriyle doğru iletişim kurmaları için hazırlanan eğitimde bile herzaman olduğu gibi Trabzon merkezi bu kapsama alarak oraya öncelik veriyorsunuz şeklinde açıklama yaptı.

 

EN BÜYÜK SORUN VE SIKINTI UKOME'DE..! İLÇELER HİÇE SAYILIYOR

 

Diğer ilçe başkanlarıda sesini yükselterek söz hakkı aldığı toplantıda ilçe şoför esnafının UKOME tarafından kasıtlı şekilde ezildiği taleplerinin ve dikkate alınmadığını ortak şekilde dile getirdiler. Çömlekçi'de hem vatandaşın hemde şoför esnafının mağduriyeti dikkate alınmıyor. defalarca ilettik ama sesimizi duyan olmadı dediler.

Esnaf odalarından toplanarak eğitim amaçlı alınan paralar defalarca harcanmış karşılığında  söz verilen şeyler yapılmamıştır denildi. şimdi yine para talep edilmesinin haksız bir kazanç olacağı ifade edildi.

 

TRABZON ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI USTA, İLÇE BAŞKANLARINI HİÇE SAYMAYA KALKTI, TEK SÖZ SAHİBİ OLARAK KONUŞMAK İSTEDİ

 

Trabzon şoförler odası başkanı Ömer H. Usta bazı ilçe oda başkanlarıyla arasında şahsı sorunları olduğu herkes tarafından biliniyor. bu sebeple toplantıda bazı ilçe oda başkanlarına söz hakkı tanımak istemedi, susturmak ıstedı ve üstelik yalan beyanla suçladı. bunun üzerine Sürmene Şoförler odası başkanı Ekrem Yılmaz, Usta'ya sert bir dille tepki göstererek müdahale etti. kimsenın İlçe vatandaşlarını ve Şoför esnafını hiçe sayamayacağını ifade etti.

 

ZORLUOĞLU SÖZLERİNDE GERİ ADIM ATTI, EKREM YILMAZ'I ODASINA DAVET ETTİ

 

Karşılıklı atışmaların yaşandığı toplantı sonrası İlçe esnaf odası başkanlarını toplantıdan kovmakla tehdit eden Murat zorluoğlu daha sonra bu sözlerinin yanlış anlaşıldığını açıklamak istedi. konuyla ilgili Sürmene Şoförler odası başkanı Ekrem Yılmaz ve beraberındeki bazı başkanların gönlünü almak üzere odasına davet ederek konuyu tatlıya bağlamaya çalıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER