© Araklı Arı Haber 2023

Erenler Kuran Kursu Geleneksel Bayramlaşma Programını Gerçekleştirdi.

Erenler Kuran Kursu Geleneksel Bayramlaşma Programını Gerçekleştirdi.

Erenler Kuran Kursu Geleneksel Bayramlaşma Programını Gerçekleştirdi.
Geleneksel hale gelen bayramlaşma merasimi Erenler Kuran Kursunda gerçekleşti. Bayramlaşmaya kurs yönetici Halil Öksüzali ve dernek başkanı Musa Alemdar ev sahipliği yaptı.

Selamlama konuşmasında kurs ile ilgili bilgiler paylaşan Halil Öksüzali şunları söyledi.
Şuan itibariyle 88 öğrencimiz olup kayıtlarımız devam etmektedir. 90 kişi ile eğitime devam etmeyi planlıyoruz. Binamızın güçlendirme ve dış cephe kaplama işlemlerinin ardından eylül ayı gibi inşallah 22 öğrencimizin icazet merasimini yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanan kursumuzun mezunu Dr. Şaban Kondi ve yine mahallemizden DİYANET-SEN GENEL başkan yardımcısı Ali Güzeldal’ı ziyaret ettik. Kursumuz ve hafızlık eğitiminde izlenmesi gereken yollar hakkında, sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili hazırladığımız dosyamızı kendilerine sunduk. Zaten her zaman desteklerini gördüğümüz bu değerlerimizden faydalanmaya devam edeceğiz. Kursumuzdan mezun devletimizin her kademesinde insanlarımız var ve bu bizi ziyadesiyle memnun ediyor. HAKKARİ’de ilk kez 40 hafız ile bir icazet yapıldı hocası kursumuzdan mezun Şerif Keskin. Son olarak da şunu söyleyim, kursumuzun A gurubu olarak onaylandı. 1 aşçı, 1 kaloriferci, 1 bekçi ve hizmetli kandrosu inşallah verilecek.
Dedi.

Söz Alan Muhtar İlyas Artan:
Din bütündür. Benim dinime yardım edene ben yardım ederim. Buranın mimari mühendisi mütevazı insan merhum Hacı efendi ile beraber okuduk. Mevlaya bağlıydı, bu iş teslimiyet meselesi. Avrupa'dan teklif almıştı iyi paraydı teklif ama o elinin tersiyle itti. Vadide kurs açacağım dedi. Buradaki kişilerle el ele vererek çok zor şartlarda 1970’lerde 28 şubat sürecinde bile eğitime hiç ara vermeyen bu güzel mabedi kurdu.
Burası karaderenindir, bu vadinindir. Her köy bu mekana destek vermeli. Birbirimize şunu demeliyiz. “Kursa aydat veriyor musun...” dedi

Rize RTE İlahiyat Fakultesi Öğretim Görevlisi Dr. Abdurrahman Harbi:
1992 Haziran ayında kursa başladım ve 9 yıl kesintisiz burada kaldım. Burası benim evim.
Enerjimizi birlik beraberliğe yogunlaştırmamız gerekiyor. Konuşmaktan çok eylem yapmalıyız. Bu kurs derede olmasa bu dere ölmüştür. Bu kursun ilerlemesi için mücadele etmeliyiz. Bu kursları bizim elimize düşürme gizli kahramanları hep var et diye dua ederim.
İmkanlar bizi güçlü kılmaz, fedakarlık idealistlik fedakarlık güçlü kılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER