© Araklı Arı Haber 2023

Gazeteci Ali Öztürk'ten dikkat çeken Araklı yazısı

Geçtiğimiz haftanın gündem maddelerinden biri İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’ün Araklı Katı Atık tesislerinde düzenlediği toplantıda ÇED raporuna yönelik söylemleriydi. Konuyla ilgili daha önce defalarca yerinde tepki gösteren Örs, tekrar bölgeye giderek kokunun nasıl da dayanılmaz olduğunu dile getirdi. Örs, dökülen çöplüğe inip kalkan martıları göstererek “martılar ÇED raporunu yalanlıyor” dedi.

 

Trabzon’un gündeminden düşmeyen katı Atık Tesisi ne olmalıydı, ne yapılmadı? Katı Atık Tesisi “yemyeşil bir ortamda çevresini asla rahatsız etmeyen bir fabrika gibi” iddiasıyla kuruldu. Ancak bugün 10-15 kilometrekarelik alanı mahveden… Birkaç köyü perişan eden ve köylüleri evlerinden eden bir tesise dönüştü. Niçin sorusunun cevabı ise şöyle. 8 milyon dolarlık yakma tesisi kurulmadı.

 

Yani yapımcı firma taahhüdünü yerine getirmedi. Ayrıntıları Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi nakletti: “25 Mart 2022 tarihinde Bakan Murat Kurum, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ile Rize Belediye başkanının bulunduğu toplantıda Trabzon ve Rize milletvekilleriyle bir araya geldik. İlgili firma yetkilisi de toplantıya katıldı. Firmaya 6 ay süre verildi. Firma yetkilisi eylül ayına kadar kokuyu bitirme sözü verdi.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER