© Araklı Arı Haber 2023

Marek Hamşik Hoşçakal(!)

Marek Hamşik Hoşçakal(!)

Beş on tane yazar, bir kaç şarkıcı hariç yabancı hayranlığım yok denecek kadar azdır.. Hele ki, hiç anlamadığım futbol camiasına bakınca bu sayı bir iki kişiyi öteye geçmez. Dünyayı bilmem ama Türkiye de en zor iştir Trabzon insanına beğenilmek ve sevilmek. Bir gün de hem yazı gösterip hem de ayazı yaşatan havası gibi, Karadeniz misali fırtınalar koparıp hırçınlaşan, sarp kayalarıyla aşılması yedi yılda biten Zigana dağı tüneli ve bitmeyen Karadere yolu gibi zordur insanı..

İşin içinde bir de TRABZONSPOR olunca zorluk derecesi katlanarak artar. Ama gel gör ki, sevince de kolay kolay vazgeçmez.. “ Sevdası İnattır Şehrimin.” tüm yurdum insanının değişmez çizgileri vardır ya, benim şehrim de de “ Vatan ve Bayrak”tan sonra en önemli kırmızı çizgi TRABZONSPOR’dur. Ne kadar da “ TRABZONSPOR “ partiler siyaset üstüdür desekte kurtarmamışız, o saf o en güzel çocukluk aşkımızı sevdamızı bunlardan. Öyle ki, kırk yılda bir ancak ŞAMPİYON oluyor.

Yani sözde kalmıştır bu laf. Eylem de hep öksüz bir çocuk gibi bırakmışız, en büyük tutkumuzu. Konumuz bu değil bu kısmını es geçiyorum.. Naçizane haddimi aşmadan, yazmayı seviyorum. Sürçü lisan olursa af ola(!). Geçelim yazının kahramanına; çocukluğumuz hep kahramanlık hikayeleriyle geçer, ve herkesin bir kahramanı vardır mutlaka… Son yıllarda, ortak kahramanımız Trabzonspor’un gerek futbol bilgisi, dinamiği ve yeteneğiyle değil karakteri ve futbola olan aşkıyla, saygısıyla centilmenliğiyle, uzun yıllar sonra taraftarlarımız gibi benim de gönlüme taht kuran, kendisine hayran bırakan, hayatında ilk ve en güzel şampiyonluğu yaşatıp yaşayan GRANDE MAREK HAMSIK oldu.

Adam gibi geldi adam gibi bırakıp gidiyor.. hem de topunu TRABZON’da bırakarak… Takımımız aynı duygu ve duyarlılıkla Cumartesi günü oynanacak son lig maçımıza, unutulmaz zaferlerimizin ve şampiyonluğumuzun en önemli mimarlarından “ Hamsik”e büyüleyici bir veda İçin taraftarlarımızı stada çağırıyor. Taraftarlarımızın bu çağrıya kulak vermesini yürekten isterim… Trabzon ve TRABZONSPOR’un her bşr ferdinin evi, sofrası gönlü sana hep açık olacaktır(!)… Bir gün ŞAMPİYON olduğun takımda, ŞAMPİYON hoca olarak TRABZONSPOR ve Türk futbol tarihine adını yazdırmak onuruna ulaşabilmen dileğiyle.. YAŞATTIKLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.. HOŞÇAKAL SON ŞAMPİYON.. HOŞÇAKAL MAESTRO.. HOŞÇAKAL HAMŞİK(!)…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER