© Araklı Arı Haber 2023

Saadet Partisi Araklı Mitingi

ŞAKİR ŞAHİNTAŞ, ARAKLI’DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

ŞAHİNTAŞ: “ARAKLI DEĞİŞİM İSTİYOR, BU TALEBİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ!”

Saadet Partisi Araklı Belediye Başkan Adayı Şakir Şahintaş, seçimin Araklı’nın önünü tıkayanlarla Araklı’nın önünü açmak isteyenler arasında geçeceğini belirterek, “Araklı kararını verdi, Araklı değişim istiyor! Bu değişimin önünde kimse duramaz” dedi.

Saadet Partisi Araklı Belediye Başkan Adayı Şakir Şahintaş, meclis üyesi adayları ile birlikte “Şimdi Değişim Vakti” isimli mitingde, Araklı halkıyla buluştu.

Araklı ilçe merkezindeki mitinge katılan çok sayıda vatandaş, Araklı’nın değişim istediğini, bu değişimin de Şakir Şahintaş ile gerçekleşeceğini dile getiren sloganlar attı. 

Mitingde konuşan Araklı Belediye Başkan Adayı Şakir Şahintaş, Araklı’nın uzun zamandır iyi yönetilmediğini, ilçenin sürekli kan kaybettiğini söyledi. Başta gençler olmak üzere Araklı halkında güçlü bir değişim arzusu bulunduğuna dikkat çeken Şahintaş, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Seçimler bazen birkaç oyla kazanılır. Hatta bazen tek oyla kazanılır. O bir oy senin oyun olabilir. Yani mahallenin muhtarını, ilçenin belediye başkanını sadece senin oyun belirleyebilir. Sen oy verdiğin aday o yetkiyi alabilir. Ya da senin düşünmeden, umursamadan kullandığın bir oy yetkinin yanlış elde olmasına neden olabilir. Ve hatta yıllardır beklenen özlenen değişimin önüne engel olabilir. Onun için oy verirken adayları ve kadrolarını, adayların iş tutuma biçimlerini, anlayışını iyi araştırmalıyız. Güzel Araklı’mız uzun zamandır iyi yönetilmiyor. Aynı kadroların devamına Araklı’yı bırakmayalım.

 

“Araklımız uzun zamandır sahipsiz bırakıldı. Araklı’nın ve Araklılılar’ın iradesi dikkate alınmadı. Araklı’nın ihtiyaçları ve talepleri görmezden gelindi. İdarecilere söylenen iki güzel söz Araklı’ya verilen birkaç kuru vaat, yeterli görüldü. Sonra bir baktık ki 15 yıl geçmiş. Elde var hava cıva. Gerçi temiz hava da bırakmadılar. Taşönü’ne kirli hava, Doğancı’ğa ise siyanürlü toprak bıraktılar.

Araklı sahille buluşamadı, sebebi sahipsizlik. Stadımız 8 yıldır yıkık, sebebi sahipsizlik. Fen lisesi başka ilçeye kaydı, sebebi sahipsizlik. OSB farklı ilçeye kaydı, sebebi sahipsizlik. Ve Yılantaş__ turizm alanından çıkartıldı. Trabzon ve Rize’nin tüm çöpü de Araklı’da. Bunların hepsi sahipsizlik sebebiyle oldu.”

 

 

“BELEDİYENİN NE KADAR BORCU VAR?”

“15 yıl Araklı’yı idare eden zihniyet, “Aldatıldık” diyerek işin içinden çıkmak istiyor. Yerine kendi ekiplerini getiremeyecek kadrolar bırakmak istiyor. Araklı halkı bu oyuna gelmeyecektir. Sorulması gereken soruları, sormasını bilen kadroyu iş başına getirecektir. Bu soruların bir kısmını basın aracılığı ile sorduk fakat henüz cevap alamadık. Fakat biz ısrarla sormaya devam edeceğiz. Belediyenin mali durumu nedir? Kaç liralık borçla devraldınız? Bugün kaç lira borcunuz var? Hangi kurumlara ve kimlere borcunuz var? Belediyenin hacizli mülkleri var mı? Soruları artırmak mümkün. Açıklamaları 1 Nisan’dan sonra inşallah belediye başkanlığı kazandığımızda biz açıklayacağız. Biz Recep Çebi kardeşimizden 15 yılın muhasebesini kamuoyun önünde vermesini beklerdik. Vaat edip yapamadıklarından dolayı özür dilemesini beklerdik ama olmadı.”

 

“ARAKLI’YI TANIYORUZ”

“Ömrünü Araklı’da geçirmiş bir kardeşinizim. Bütün köylerimizi otuz yıldır ziyaret ediyorum. Bütün köylerimizde yakın dostlarımız var. Araklımızı çok seviyorum. Hele hele gençlerimizi çok seviyorum ve onlara güveniyorum. Değişim talebinin bu kadar güçlü kılan, genç kardeşlerimizin kararlı iradelerinin olduğunu biliyoruz. İnşallah Araklı’nın aydınlık yarınlarını gençlerle beraber kuracağız. Ayrımcılığın olmadığı kimsenin ötekileştirilmediği bir Araklı kurmak istiyoruz. Kimsenin köyünden, bölgesinden ve akrabasından dolayı dışlanmadığı huzurlu bir Araklıyı birlikte kurmak istiyoruz. Gençlerimizin ve hanımlarımızın huzur içerisinde oturabildiği sosyal ortamları birlikte oluşturmak istiyoruz.”

 

“EN BÜYÜK PROJEMİZ; ARAKLILIK RUHUDUR”

“En büyük hayalimiz ve projemiz, Araklılık ruhunu oluşturmaktır. Araklı sevdalılarının sayısını artırmaktır. Bunu gerçekleştirmek için her kesimin kapısını çalacağız. Her kesimden destek isteyeceğiz. Bir aidiyet duygusunu oluşturduğumuzda Araklıya sahip çıkan kardeşlerimizin sayısı artar ve Araklı hak ettiği hizmetleri ve yatırımları alır. Biz biliyoruz ki Araklı’nın dışında yaşayan Araklı’ya hizmeti esirgemeyecek çok sayıda insanımız var. Araklılı çok sayıda bürokratımız var. Akademisyenimiz, siyasetçimiz, iş insanlarımız, hayırseverlerimiz, sporcularımız, turizmcilerimiz, sanatçılarımız var. Bu kardeşlerimizi Araklı’daki idarecilerden çok şey istemiyorlar. Sadece sıcak ilgi ve güven istiyorlar. Somut ve uygulanabilir projeler bekliyorlar. Katkılarının değerinin bilinmesini bekliyorlar. Güven bekliyorlar. Bu kardeşlerimiz başka ilçe ve ilçelere katkı sunarken Araklı’ya daha büyük katkı sunmaktan elbette kaçınmayacaklardır.”

 

“BU SEÇİM, ARAKLI’NIN ÖNÜNÜ TIKAYANLARLA DEĞİŞİM İSTEYENLER ARASINDA OLACAK”

“Bu seçim değişim isteyenlerle değişimin önünü tıkayanlar arasında olacak. Bu seçim kendini ve çevresini düşünenlerle Araklı’yı düşünenler arasında olacaktır. Bu seçim kendini Araklı’nın sahibi görenlerle kendini Araklı’ya adayanlar arasında geçecek. Bu seçim halkımıza tepeden bakanlarla halkın içinde olanlar arasında geçecek. Bu seçim bir ayağı Araklı’da olanlarla ömrünü Araklı’da geçirenler arasında geçecek. Bu seçim Araklı’ya sahip çıkamayanlarla Araklı’ya sahip çıkacak kadrolar arasında geçecek. Bu seçim gençleri iş vaadiyle kandıranlarla gençlerin beklentilerini bilenler arasında olacak. Bu seçim hesap vermekten kaçınanlarla hesap vermeyi vazife bilenler arasında geçecektir. Bu seçim Araklı’da yapılacak hizmet kalmadı diyen zihniyetle halka hizmeti ibadet bilen anlayış arasında olacaktır. Bu seçim rüşvete hesap soramayan zihniyetle rüşveti lanetleyen anlayış arasında olacaktır. Bu seçim yakın çevresini listeye dolduranlarla tüm Araklı’yı kucaklayan kadrolar arasında olacaktır. Bu seçim seçmenin oyuna çöp diyenlerle her dönem seçmenin oyuna saygı duyanlar arasında olacaktır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER