© Araklı Arı Haber 2023

Trabzon Araklılı Futbolcuyu Konuşuyor

 Trabzon Araklılı Safa Kınalı\'nın yükselişini konuşuyor.

 

Hergeçen gün adından söz ettiren Araklı Yoncalı mahallesi Nufusuna kayıtlı Safa Kınalı Türkiye’de 2-3 yıl içerisinde adını çok duyacağımız ve Türkiye Kupası’nda attığı goller ve performansı ile adını duymaya başladığımız, Trabzonspor’un bu yaz transfer döneminde profesyonel sözleşme imzaladığı 5 genç oyuncudan birisi olan ve daha sonra tecrübe kazanması için 1461 Trabzon’a kiraladığı Safa Kınalı Trabzon Kulis’te konuğumuz.

 

Safa’dan; toprağı futbol kokan Trabzon’un dar sokaklarından Trabzonspor’da profesyonel olmaya uzanan yolu dinleyeceğiz.

 

Safa kardeşim davetimi kabul ettiğin için öncelikle teşekkür edelim insanlar seni yavaş yavaş tanımaya başlıyor ama yolun daha çok başındasın.

Biz Safa kimdir diye başlayalım mı?

 

Teşekkür ederim. Ben Safa, 1999 Trabzon doğumlu, Trabzonspor sevdalısı bir taraftarım. 7 yaşında altyapıda oynamaya başladım. 14 yaşımda yetersiz olduğumu düşünerek 1461 takımına gönderildim, gittiğim ilk sene U14 takımı ile Türkiye şampiyonluğunu yaşadık, daha sonra U17 takımında 25 golle gol kralı oldum ve bölgesel akademi liginde 1. Olduk. 19 yaşımda ise Trabzonspor’a tekrar geldim tek hedefim A takıma çıkmak ve profesyonel olmaktı, yeni yönetimin gelmesiyle ibrenin bize döndüğünü anladım. Bu şansın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğinin farkındaydım ve öyle de oldu, Özkan Hocamın profesyonel yapacakları listesine adımı yazdım ve 5 Temmuz 2018 de profesyonel oldum.

 

 

İlk profesyonel olacağın haberini aldığın zaman neredeydin? Tepkin nasıl oldu? Haber nasıl aldın?

 

İlk haberi aldığımda spor salonuna gidiyordum Meydanda yürürken telefon geldi bir an da titremeye başladım heyecandan donakaldım herkesin bana baktığını hatırlıyorum kendimi arabaların önünde buldum millet hep bana baktı ne oluyor diye (Gülüyor).

 

 

Yaşın çok genç önünde daha çok uzun yollar var, öncelikle hedeflerin neler?

 

 

İnsan hayalini kurduğu her hedefi gerçekleştirince hedefini daha da yükseğe dikiyor. Öncelikle tabii ki de Trabzonspor’da kalıcı olarak yer almak, tabi ki de sonra Avrupa\'ya gitmek ama benim bu hayattaki en büyük hedefim Trabzonspor’la şampiyonluk yaşayıp Meydanda bunu doya doya taraftarlarımızla kutlamak, bunun haricinde ben her zaman eğitime önem verdim üniversite 2. sınıfta okuyorum o yönden futbol hayatım bitince altyapıda antrenörlük yapmak, A takıma oyuncu yetiştirmek istiyorum. Ayrıca kafamda tasarlı bir kişisel gelişim kitabı ve roman çıkarmak istiyorum tabii bunlar uzun vadeli hayaller bakalım nasibimizde varsa olur inşALLAH.

 

Tam oraya gelecektim. Ne okuyorsun?

 

Avrasya Üniversitesinde Spor Bilimleri okuyorum

 

 

Futbolcu olmasan ne olmak isterdin?

 

Ben zaten tiyatro ile uğraşıyordum oyuncu olmakta hayallerimde vardı ama 3 iş aynı anda yürümüyor (Gülüyor). Ve antrenör olmayı çok istiyorum, özellikle oyuncu psikolojisi konusunda kendimi çok geliştirdim bilmediğim çok şey var hocalarıma idmanların yararlarını, beslenmeyi, dinlenmeyi hep araştırıyorum soruyorum.

 

 

Boş zamanlarında ne yaparsın?

 

Boş zamanım pek olmuyor ama oldukça dostlarımla vakit geçiririm, kitap okurum, yaylalara giderim.

 

 

İdolün?

 

Coutinho

 

Safa Kınalı kendini 5 sene sonra kendini nerede görüyor?

 

Trabzonspor A takımında yer edinmiş ve Avrupa’lı Scout\'ların beni izlemeye geldiği bir 5 yıl sonrasını görüyorum hedefim bu.

Peki Trabzonspor\'da beğendiğin oyuncular kimler?

 

Abdüşü çok beğeniyorum altyapıda da beraber oynadık yıllarca zaten. Geleceğin en iyi oyuncuları arasında olacağını düşünüyorum.

 

Eski Trabzonspor’un forveti Selahattin Kınalı ile bir akrabalığın var mı?

 

Evet uzaktan akrabalık var, dedemle Selahattin abinin babası amca çocukları oluyor.

 

Abdülkadir ile aynı dönemin oyuncularısınız, var mı bir anınız?

 

Anımız var tabiki ama böyle efsane bir fotoğrafımız var. 2010’da Kıbrıs’ta düzenlenen bir turnuvadan.

 

(Fotoğrafı yaşanan bir aksaklıktan dolayı buraya koyamadık ancak haberin ana başlığında görebilirsiniz)

 

Kanı Karadeniz gibi sert akan, hayalleri Karadeniz’in yaylaları kadar büyük olan bir uşağımız, altyapıdan yetişen her Trabzon’lu futbolcu gibi göz bebeğimiz. Hani bazı futbolcular vardır ya 30 yaşında ‘’Keşke şu aklım 18 yaşımda olsaydı’’ diyen, işte 18 yaşında yaşından çok daha büyük düşünen bir kardeşimiz Safa.

Kendisine futbol yaşantısı boyunca Trabzon Kulis ekibi olarak başarıları diliyoruz, Olacaksın Safa…

 

Tunahan KÖSE/Trabzon Kulis

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER