© Araklı Arı Haber 2023

Trabzonspor'da Hüseyin Çimşir'den flaş açıklamalar

Trabzonspor'da Hüseyin Çimşir'den flaş açıklamalar

Bordo mavili ekibin eski hocası Hüseyin Cimşir, flaş açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’un eski futbolcusu ve Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, 2019-20 sezonu ile ilgili konuştu.
KUPA FİNALİNE ÇIKAMAMAK İÇİMDE UKDE KALDI!

Hüseyin Çimşir, şu ifadelere yer verdi;

“Trabzonspor kapısından girdiğimde 12 yaşındaydım. Çok da şanslıyım. Yalnız Trabzonspor tarihine değil, Türk futboluna damgalarını vuran teknik direktörler ve futbolcuların öğrencisi oldum. Altyapıdaki ilk antrenörüm Dozer Cemil’di… Beni A takımda oynatan ilk isim Allah rahmet eylesin Özkan Sümer oldu. O dönemki yardımcı antrenörleri Ali Kemal Denizci ve rahmetli Kadir Özcan hocalarımızdı. Sonraki teknik direktörüm Ahmet Suat Özyazıcı’ydı. Ayrıca, Şenol Güneş’le Turgay Semercioğlu’yla çalıştım. A takıma ilk çıktığımda, sahada Ünal Karaman, Hami Mandıralı, Tolunay Kafkas gibi çok önemli futbolcular vardı. Bu yüzden kendimi çok şanslı bir insan olarak değerlendiriyorum. Trabzonspor tarihini yazan kahramanlara çalışmak, aynı hedefe yürümek büyük bir şans ve ayrıcalık… Bu takımda kaptanlık yapmak çok büyük bir gurur.


40 yaşındayken Trabzonspor’da teknik direktörlük görevine gelmek hayatımın en mutlu günlerinden biriydi. Tabii ki benim hedefim Ünal hoca ile şampiyonluğa ulaşmaktı. Ama süreç beni ve kulübü o noktaya getirdi… Planlı bir olay değildi. Erken miydi değil miydi, kime göre neye göre, tartışılır.. “Olması gereken oldu’ diyelim. Prolisansımı almıştım. Görev geldiğinde de ‘Hazır değilim’ diyemezdim.

2019-2020 SEZONUNDA ŞAMPİYONLUK NASIL KAÇTI?

Şampiyonluğu o sene kazanamamamızın çok sebebi var. Ünal Karaman’ın ayrılmasından sonra 16 hafta takımın başında görev yaptık. Harika bir başlangıç yaptık. İlk 8 maçımızda 6 galibiyet 2 beraberlik kazandık. O süreçte berabere kaldığımız Gaziantep maçının son dakikasında bence nizami golümüz VAR kararıyla iptal edilince 2 puanımız gitti. 9. maçta 1-1 biten Başakşehir maçında net bir penaltımız verilmedi ve 5 puanlık bir dezavantajımız oldu.

Yetmedi, Obi Mikel ve Sturridge gibi iki önemli futbolcu takımdan ayrıldı. Kadro derinliğimiz kayboldu. Yetmedi, pandemi yüzünden taraftar avantajımızı kaybettik. Sosa ve Nwakaeme gibi önemli iki futbolcumuz sakatlık sebebiyle 3’er maç kaçırdı. Ekuban sakatlandı. Badoo N’Diaye ameliyat oldu, Abdülkadir Ömür uzun bir sakatlıktan dönmüştü. Bütün bunlar birleşince ancak ikinci olabildik.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER