Seçimlerden önce herkes bir şeyler söyledi. Hükümet kurulamamıştı. Kiminin kırmızı, kiminin lacivert, kiminin siyah çizgileri vardı.
Kimi hükümeti tarihi binaya benzeterek son on üç yılda yapılan binlerce güzel hizmeti yok sayıp restorasyon hükümetinden söz ediyordu. Kimi PKK terör örgütünün esiri olmuş; kendini bir şey zannederek edepsiz, seviyesiz, haddini aşan sözler söylüyordu. Araştırma şirketleri tahminlerde bulunuyordu. Sadece bunlar mı? Konusu seçim olan yüzlerce televizyon programı yapıldı. Algı operasyonları gerçekleştirildi. Bütün dünya her şeyi bırakmış ülkemiz de yapılacak seçimlerle ilgilenir olmuştu. Siyasi parti liderleri vaatlerde bulunmuştu. Bazıları da seçmen adına ahkam kesiyordu.
Daha seçim yapılmadan koalisyonlar kuruluyor, bakanlıklar dağıtılıyordu. Velhasıl herkes konuşmuş, herkes bir hesap yapmıştı. Fakat asıl konuşması gerekenler, hesap yapması gerekenler hep susmuştu. Onlar 1 Kasım günü konuştu. Öyle bir konuştular ki yankısı ABD’den, Avrupa’dan, İsrail’den, Filistin’den, Arakan’dan, Türk Cumhuriyet’lerinden ve dünyanın her köşesinden duyuldu. Evet, Millet beş ay sonra öyle bir sallamıştı ki havaalanında “birlikte iyi salladık” diyenler hala havada sallanıyor.
Millet haddini bilmeyenleri, karşılığı olmayan çizgileri olanları, restorasyon yapmak isteyenleri, terörün sözcülerini, dış güçlerin iç uzantılarını, milleti yok sayıp kendi adına konuşanları öyle bir salladı ki milletin gücünün ne olduğunu çok bilenlere gösterdi. Büyük lokma yiyeceksin ama büyük söz söylemeyeceksin. Hele hele milleti yok saymayacaksın.
Elindeki nimetin değerini bileceksin, şımarmayacaksın, haddini de hakkını da bileceksin. Bu millet Ak Partiye 7 Haziran’da bir ders verdi, muhalefete de bir fırsat. Ak Parti dersini aldı ama muhalefet öyle bir havaya girdi ki aman YARABİ! Bin bir renk çizgiler, bin bir türlü restorasyon projeleri, %13 oyla açılım şartları, öz yönetimler, özerk bölgeler daha daha neler.
Rüya bitti Beyler! Bu asil millet; muhalefete bir fırsat, Ak Partiye bir ders verdi. Ak Parti dersini aldı muhalefet ise fırsata tekmeyi vurdu. Bu fırsat bir daha kapınıza gelmez. Çünkü benim bildiğim Ak Parti bir daha hata yapmaz. Uyanın artık. Seçimlerin üzerinden üç gün geçti. Yapılacak güzel işlere destek olun.
Bizlerin bizlerden başka dostu yok. Bu ülke hepimize yeter. Farklılıklarımız, bizlerin zenginliğidir. Bırakın dış düşmanlarla, gizli toplantıları. Bozun, ülkemiz üzerinde hesabı olanların hesaplarını. Bir kez “Millet” deyin. Milletin değerlerine saygılı olun. Milletle barışık olun. Milletle toplanın. Seçmene hakaret etmeyin. İnanın her şey ülkemiz için daha güzel olacak. Yine de siz bilirsiniz. Bütün söylenen sözler bir tarafa Son sözü millet söyledi.
61 saat com