MENU
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • ASTROLOJİ
  • RÜYA TABİRLERİ
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
Araklı Arı Haber
DOLAR29.4457
EURO32.7195
GR ALTIN1964.9
ÇEYREK3232.3
Trabzon
Araklı Arı Haber
Araklı Arı Haber
  • ARAKLI
  • GÜNDEM
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • KÖYLER
  • SİYASET
  • BÖLGESEL
  • YAŞAM
  • KÜLTÜR SANAT
Kapat

Trabzon Belediyesin\'den Anlamlı Davranış

Ana SayfaBölgeselTrabzon Belediyesin\'den Anlamlı Davranış
Trabzon Belediyesin\'den Anlamlı Davranış




20 March, 2016, Sunday 20:00
  • yazdırfont küçültfont büyüt

Trabzon Büyükleşir Belediyesi tarafından organize edilen ve AK Parti İl Kadın Kollarının da desteği ile Hocalı katliamında şehit olan soydaşlarımız ve terörle mücadele eden şehitlerimiz anısına hazırlanan Şehitlik Hatıra Ormanı’na fidan dikildi.

 

Vakfıkebir ile Beşikdüzü arasındaki alanda eski ve yeni sahil yolu arasındaki yeşil alanda hazırlanan Şehitlik Hatıra Ormanı’na,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile Hocalı’da,  Ermeniler tarafından katledilen 613 sivil soydaşımızı temsilen 613 fidan dikildi.

 

Fidan dikim töreninde konuşan Bahar Ayvazoğlu Hocalı katliamının yıldönümünde yapılan ağaç dikim ile şehitlerimizi hep birlikte bir kez daha andıklarını kaydederek, bu ormanla birlikte bu üzücü olayın hiçbir zaman unutulmamasına katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise böylesine anlamlı bir hatıra ormanını ilçelerinde yapanlara teşekkür ederek, “İnşallah bu tür acıları bir daha yaşamayız. Ülkemizde bugün yaşanan terör olaylarını da kınıyorum. Bu terör olaylarının birliğime ve bütünlüğümüze zarar veremeyeceğini hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Gümrükçüoğlu ise burada yaptığı konuşmada İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından hazırlanan rapora göre 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti\'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan\'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayının Dağlık Karabağ\'ın işgalinden sonra en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirildiğini söyledi.

 

Hocalı katliamında 613 Azerbaycanlı soydaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu oluşturulan bu şehitler ormanı ile tüm şehitlerimizin hatıralarının yaşatılacağını söyledi.

 

“Azerbaycan’la bir millet iki devletiz” diyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Dünyanın neresinde olursa olsun bu aziz millet hangi soya katliam uygulanırsa, soykırım uygulanırsa tarihinden beri karşı çıkmıştır. Şimdi de karşı çıkmaktadır. Aynı dilin, aynı dinin mensubu olarak Hocalı katliamında hayatlarını kaybeden soydaşlarımızı ve ülkemizdeki bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu şehitlik hatıra ormanının bir bölümü 613 şehidimizin hatırasını yaşatmak amacıyla 613 fidanın dikimini gerçekleştiriyoruz. Her bahar o fidanlar burada rengarenk yapraklar ve çiçeklerini açarken, biz onların yeniden doğacağına ve buraya yeniden teşrif edeceğine inanıyoruz. Şehitlerimiz ilelebet burada yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Hain terörle mücadelede şehit olan Trabzonlu güvenlik görevlilerimizin tek tek isimlerini okuyan Başkan Gümrükçüoğlu,  Şehitlik Hatıra Ormanı’nda Hocalı’da şehit olan soydaşlar ile Trabzonlu şehitlerimizin isimlerinin birlikte yaşatılacağını söyledi.

 

Terörizmin her türlüsüne karşı dimdik ayakta durmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Hükümetimize, Büyük Millet Meclisimize, vatanımızın birliği ve beraberliğine, dinimize, maneviyatımıza, ahlakımıza, namusumuza, haysiyetimize, tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak idealimize karşı çıkanları tarihin sahnesinden silmeyi her zaman sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı. 

 

24 yıl önce yaşanan Hocalı katliamında insanlığın öldüğünün altını çizen AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Bu üzücü olayın yıldönümünde bugün burada öldürmeye değil, yaşatmaya talip olduğumuzu, bölmeye değil, birleştirmeye talip olduğumuzu, yıkmaya değil, yapmaya talip olduğumuzu gösteren anlamlı bir organizasyonda bir aradayız. Aynı zamanda Nevruz olan 21 Martta bu güzel bahar gününde yapmaya talip olduğumuzu, yaşatmaya talip olduğumuzu simgeleyen bu ağaç dikme töreninde hep beraber olmaktan büyük bir sevinç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğünün her zaman teminatı anlamında Trabzon’un öncü ve özellikli bir yeri vardır. Şehitlerin ölmediğini, ölmeyeceğini simgeleyen her baharda yaprakları ile çiçekleri ile bizlere tekrar tekrar hissettirecek olan bu şehitlik ormanının kurulması kadar yaşatılması da ayrı bir anlam ifade edecektir. Bu ormanın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından katılımcılar oya, süs kirazı, süs elması ve erguvandan oluşan fidanları dikerken, şehitlerin anısına hep birlikte Fatiha okudu. Tören hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araklı'ya Veda Etti
Araklı'ya Veda Etti
Başkan Özen İşin Peşini Bırakmıyor
Başkan Özen İşin Peşini Bırakmıyor
Araklı'da Çöp Kokusu İçin Umut Işığı
Araklı'da Çöp Kokusu İçin Umut Işığı
Araklı'da “İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle” Programı Düzenlendi
Araklı'da “İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle” Programı Düzenlendi
Araklılı Yunus Emre Taşkın, Boksta Türkiye İkincisi Oldu
Araklılı Yunus Emre Taşkın, Boksta Türkiye İkincisi Oldu
Araklı’da Can Pazarı: Uçuruma Giden Aracı Fındık Ağaçları Durdurdu
Araklı’da Can Pazarı: Uçuruma Giden Aracı Fındık Ağaçları Durdurdu
Havvanur Kethüda Türkiye Şampiyonu Oldu
Havvanur Kethüda Türkiye Şampiyonu Oldu
Araklı Tünelinde Zincirleme Trafik Kazası
Araklı Tünelinde Zincirleme Trafik Kazası
Araklı’da Gündem Olan Tartışmaya Başkan Özderya da Katıldı
Araklı’da Gündem Olan Tartışmaya Başkan Özderya da Katıldı
Çebi Bir Çiçekle Bahar Gelmez
Çebi Bir Çiçekle Bahar Gelmez
Araklı'yı Üzen Haber Kutsal Topraklarda Hayatını Kaybetti
Araklı'yı Üzen Haber Kutsal Topraklarda Hayatını Kaybetti
Araklı'da İYİ Parti İlçe Başkanı Gümüştaş'dan Çok Sert Açıklamalar
Araklı'da İYİ Parti İlçe Başkanı Gümüştaş'dan Çok Sert Açıklamalar
Zonguldak'tan Araklı'ya Acı Haber
Zonguldak'tan Araklı'ya Acı Haber
Facia'nın eşiğinden dönüldü
Facia'nın eşiğinden dönüldü
Trabzonspor'dan Son Dakika Açıklaması
Trabzonspor'dan Son Dakika Açıklaması
Araklı Belediyesi Spor Kulübü’nün Ragbi Başarısı Ankara’da Konuşuldu
Araklı Belediyesi Spor Kulübü’nün Ragbi Başarısı Ankara’da Konuşuldu
Araklı'da Hıdırellez ve Hazreti Ali Kültürü
Araklı'da Hıdırellez ve Hazreti Ali Kültürü
Araklı Belediyesi Spor Kulübü’nden Millî Gurur: 9 Sporcu Olimpik Kampa Davet Edildi
Araklı Belediyesi Spor Kulübü’nden Millî Gurur: 9 Sporcu Olimpik Kampa Davet Edildi
Trabzon Doğu Gazeteciler Derneği Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Trabzon Doğu Gazeteciler Derneği Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Araklı Karadere Vadisi Kurtuldu
Araklı Karadere Vadisi Kurtuldu

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
BÖLGESEL

KTÜ’den Deprem İçin Ön Değerlendirme

Cemal Sancak, ‘Eğitmenin Evi’ Adlı Eser İle Kitapseverlerle Buluşuyor

Trabzon Köprübaşı İlçesi

Raylı Sistem Doğu İlçelerine Yapılacak mı Başkan Genç'ten Flaş Cevap

Araklı Arı Haber
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Araklı Arı Haber 2023